Annons:
Etikettinlinehockey
Läst 6188 ggr
Leffe
5/16/09, 1:03 PM

Inlinehockey

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Inlines introducerades i början på 1980-talet och då skapades hockey anpassad till dessa skridskor. Inlineshockey utvecklades i USA som sommarträning för ishockeyspelare. De första nationella mästerskapen hölls där 1995.

hit02.jpg
Matcherna spelas på en inomhus- eller utomhusrink. Det gäller för spelarna i respektive lag att göra så många mål som möjligt  på motståndarlaget med hjälp av en puck och klubba. Varje lag har en kapten och denne är den enda lagmedlemmen som får diskutera regeltolkningar med domaren.

Mål blir det när hela pucken är inne i målet. Byten kan ske när som helst utan att spelet avbryts, men kan också ske vid avblåsningar.

Reglerna för inlinehockey skiljer sig inte så mycket från ishockeyn. Det finns ingen offside i inlinehockeyn vilket leder till färre avbrott i spelet. Kroppstacklingar och avsiklig fysisk kontakt är ej tillåtna.

Lagen består av mellan 14 och 18 spelare inklusive två målvakter. På planen består ett fullt lag av fem spelare bestående av en målvakt och fyra utespelare, oftast en center, en ytter och två backar.

Matchen spelas i två perioder med rullande tid på 22 minuter vardera samt fem minuters halvtidsvila då lagen byter sida. Vid oavgjort resultat i turneringar och mästerskap spelas en övertidsperiod. Om inget mål görs då blir det straffläggning.

Om någon spelare begår ett regelbrott blir denne utvisad. Normalt varar en utvisning i två minuter. Det finns även regelbrott som ger längre utvisningstid. Osportsligt uppträdande mot en domare kan ge matchstraff.

Annons:
Krikke
5/16/09, 8:49 PM
#1

Jag gillar starkt sporten.

/ Krikke

Medarbetare på Hockey iFokusFotboll iFokus

| Frölunda HC | IFK Göteborg |

EvaG
5/16/09, 9:30 PM
#2

Tycker den verkar kul och dessutom kan det ju vara mixade lag. Både tjejer och killar i lagen.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Krikke
5/16/09, 9:31 PM
#3

Håller helt med.

/ Krikke

Medarbetare på Hockey iFokusFotboll iFokus

| Frölunda HC | IFK Göteborg |

Gittan
5/17/09, 2:17 PM
#4

En bra sport!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Leffe
5/1/11, 3:31 AM
#5

tyckte den här kunde komma fram igen

Upp till toppen
Annons: