Bordshockey

Bordshockey-SM i framtiden

2010-11-24 10:42 #0 av: sissie

Snart kommer SM i bordshockey att avgöras. Detta sker i Solna Access i början av februari. SM har spelats sedan 1982 och nästa gång arrangeras SM nummer 29 i ordningen.

SM spelas varje år i början av januari. Första gången SM spelades var 1982 och då som ett reklamjippo för att locka folk till innebandyn. 1982 och 1983 anordnades SM av Väsby Innebandy Sällskap och huvudansvarig för tävlingens genomförande var Anders Citrom. Även kända svensken Lennie Norman var med på ett hörn.

Under alla år har SM varit öppet för både svenska och utländska spelare och antalet utländska spelare var från början några få. Men med åren så har antalet utländska spelare ökat. Finska spelare började komma allt mer under senare delen av 1990-talet.

Under 2000-talet så har SM varit en av de sex stora internationella tävlingarna som går under namnet Big Six. Inget annat land har sitt stora mästerskap som en Big Six tävling utan är enbart öppna för spelarna i det egna landet. SM är den enda tävling som är ett landsmästerskap som är helt öppet.

I dagens läge så består SM av 50 % utländskt deltagande. Men är det så bra? Borde SM stängas och endast vara för svenska spelare? Ska Sverige ta bort BIG Six - statusen på SM och arrangera en separat Big Six?

Hur reagerar nya spelare som kommer på sitt första SM att nästan hälften av matcherna spelas mot utländska elitspelare?

Tankarna börjar figurera inom bordshockeyn i Sverige att man ska arragera en separat Big Six och SM slås ihop med LAG-SM i stället?

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-11-24 11:51 #1 av: Leffe

SM respektive SM Open

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.