Profiler

Bobby Hull

2010-10-16 22:38 #0 av: medde

Mannen som även kallades "The Golden Jet"och även "Mr Slapshot". Men var denna man? Jag hoppas du kommer att finna några svar här.

Profilen

Bobby Hull: Född 3 januari 1939 i Kanada, 178 cm 87 kilo.

Han anses för många vara den störste hockeyspelaren genom tiderna. Han var känd för sina stora blonda kallufs och en bländande och snabb skridskoåkning, men framför allt det fruktade slagskottet han kunde bränna av, det var nog med all säkerhet det mest fruktade i hans aktiva tid. Det var just detta som gav honom namnet "The Golden Jet" Han var aktiv i hela 23 år i i National Hockey League och World Hockey Association.

Bobby Hull gjorde sin debut redan som 18:åring då för Chicago Blackhawks. Där han stannade i 15  säsonger, innan han värvades han till Winnipegs Jets. För nästan dryga 11 miljoner då när WHA-ligan drog igång 1972.

Han bildade en kedja tillsammans med Ulf(Lill-Pröjsan) Nilsson och Anders Hedberg i fyra säsonger.

Bobby Hull drog sig tillbaka ett tag 1978 och för att senare göra en halvhjärtat comback under NHL-1979-1980, under denna säsong spelade han enbart 27 matcher. Säsongen efter spelade han inget alls. Men återkom för fullkraft i nästkommande säsong då för New York Rangers.

Han har hedrats med NHL gentlemannapris. Nominerats till NHL:s All star team (förstelaget) tio säsonger.  Listan för hans meriter och utmärkelser är oändlligt lång. Men vi ska absolut inte glömma eller missa att dock berätta att Bobby Hull invaldes i Hall of Fame år 1983

Jag är riktigt glad att ha sett Bobby Hull spelat. Vilket var då för New York Rangers. Ett minne för livet vill jag lova=)

Inlägger under är citerat och kopierat från: www.thephysicsofhockey.com

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-10-17 20:45 #1 av: Catwoman

Kul att läsa om dessa föregångare för en sport. jag har knappt hört talats om Hull, men förstår att han har gjort något stort i sin sport och fört den framåt.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2010-10-17 22:03 #2 av: EvaG

Bobby Hull är en av de stora i NHL. Tyvärr fick jag aldrig se honom spela. Är avundsjuk på dig medde.

Undrar om någon i dag skulle kuna skjuta lika hårt. Misstänker att dagens klubbor inte skulle hålla för det.

Tack medde för att du påminner och hedrar en av de stora.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2010-10-17 22:55 #3 av: medde

Tack!

Visst var detta en verklig profil. Jag såg han faktist här i sverige, det var en speciell hockeyturnering(gala) som N Y Rangers deltog i. Men i dag uppskattar man minnen man har och försöker förvalta dom väl,,

Kommer iHåg Kai Nurmi från AIK på åttitalet han hade ett ruskigt slag som många spelare nästan duckade för, då han svingade iväg pucken till klacken stora kör: Skjut Nurmi Skjut Nurmi. Många klubbor gav av där.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.