Övrigt i hockeyvärlden

En supporters syn på laget..

2010-09-03 20:59 #0 av: LosGinos

Hur en supporter kan se på sitt lag, i detta fall Frölunda Indians.

Frölunda Indians, ett lag med stort hjärta i en stor arena i en storstad med många folk. Ett lag som inte viker ner sig när det går tungt, ett lag som inte blir allt för modiga i sin spelstil när det går bra. Ett lag som är neutralt. Man kan säga många saker om ett lag, det spelar ingen roll om du är nyhetsankare, kritiker eller en vanlig människa. Men en supporter ser så mycket mer i ett lag än vad vanligt folk gör. En "vanlig" supporter kanske tänker, nej nu förlorar dem tråkigt, eller ja nu vann dem härligt! Sen var den matchen glömd. Men för en mer hängiven supporter är läget helt annorlunda.
Jag minns en match jag var på, speciellt denna match är en sådan match som för alltid kommer att sitta långt in i mitt hjärta, det var ett ögonblick jag inte ville skulle försvinna, ett ögonblick jag vill tillbaka till varje gång jag ser bilder eller filmklipp från matchen. Det var en kall vinterdag i december, strax före nyår strax före vinter uppehållet.

 

Varma kläder togs på, lagtröjan togs på och självklart halsduken! När man satt på bussen in till Göteborg var förväntningarna höga, en match man väntat på sedan i april. Dagen hade kommit och man var nervös för hur det skulle gå. Total lycka? Eller enorm sorg? Detta var inte en vanlig seriematch, detta var något mycket större! Klubben ville göra något för sina fans, kanske som ett tack för stödet? Dem hade flyttat en match från en ishall till en fotbollsarena. Istället för att ha de "vanliga" 12044 fans som skriker och hejar på laget skulle det nu istället finnas 31144 personer! Inte nog för att det var Europas störta match genom tiderna. Minns att motståndarlaget hade mycket i matchen och det hängde ett mål i luften, full av nervositet väntade man på att det skulle bli mål. Min idol, Fredrik Pettersson fick hela Gamla Ullevi att explodera då han gjorde 1-0 för Frölunda. Sådant vrål, glädje, skrik. Jag har aldrig tidigare varit med om något liknande. Det var en helt enorm känsla, jag ryser än idag trots att det bara var 4 månader sedan matchen.

 

14 sekunder senare blev det 2-0 och än en gång fylldes den kalla vinterkvällen av ett högt vrål av supportar som visar sin glädje. Minns även att denna kväll var det fullmåne. Förhållandena kunde knappast ha varit bättre än vad dom var.
Så sent som i mars var jag nog på min läskigaste match, slutspelet hade börjat och det var kvartsfinal. Efter full matchtid var det ett oavgjort resultat och förlängning väntade. En förlängning som bortalaget hade fullständigt och jag satt och vågade knappt kolla, mitt hjärta bankade i 120 kilometer i timman. Pulsen var hög och jag bara väntade på att det skulle smälla och det skulle bli knäpptyst i arenan. Men istället ca 30 sekunder innan första förlängningen var slut small det! Taket lyfte folk kramades med varandra, trots att man inte kände personen som satt bredvid sig. En härlig känsla. Jag som kallar mig en riktig supporter var helt utom mig av glädje, min kompis sa till mig senare den kvällen; " jag har aldrig sett dig så deppig som du gjorde när Frölunda låg under". Från sorg till glädje är det bästa som finns för en supporter. När "mitt" lag förlorar så blir jag så, ledsen eller arg beroende på hur förlusten var att jag inte pratar med min omgivning med risk att skapa problem med mina vänner.

Istället så sitter jag bara i min ensamhet och är ledsen någon eller några timmar. Men om "mitt" lag vinner ser det helt annorlunda ut. Vrålar ut min lycka så att min mor tror att jag är konstig, jag blir helt utom mig och blir mer social än någonsin förr. Hela min kropp fylls av en underbar värme. Det värsta i minne för mig var när Frölunda missade slutspel. Då var det som om hela världen bara kollapsade under mina fötter. Allt blev svart och en enorm tomhet fyllde ut rummet. Fanns inte ord för vad som hade hänt. Besvikelse? Depression? Många olika saker på en och samma gång gjorde så att man bara blev helt borta. Eller den gången när vi vann SM-Guld, då var läget annorlunda, glädje skrik. Men det var mer än bara glädje där, allt blev ljus och allt var underbar, för mig är riktig lycka när Frölunda som finns i mitt hjärta vinner. Finns absolut inget mer att säga om detta älskvärda lag som gått från att vara division 2 lag till att vara ett av det bästa lagen i Europa.

Sajtvärd för Hockey iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005 & 2016 CHL: 2016 & 2017
Med vänlig hälsning Brian

Anmäl
2010-09-03 23:50 #2 av: Leffe

En bra artikel

Anmäl
2010-09-03 23:58 #3 av: LosGinos

tack

Sajtvärd för Hockey iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005 & 2016 CHL: 2016 & 2017
Med vänlig hälsning Brian

Anmäl
2010-09-04 03:18 #4 av: EvaG

Bra gjort!

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2010-09-04 09:20 #5 av: LosGinos

Tack :)

Sajtvärd för Hockey iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005 & 2016 CHL: 2016 & 2017
Med vänlig hälsning Brian

Anmäl
2010-09-05 23:50 #6 av: Catwoman

Det ligger mycken känsla i det du skrivit.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.