Övrigt i hockeyvärlden

Ungdomshockey

2008-10-09 13:57 #0 av: medde

Ungdomshockey tappar många ungdomar varje år. Nu har en klubb tagit ett unik åtgärd för att få ungdomarna tillbaka.

Många barn och ungdom väljer annat numera istället för hockey.  I stockholm märks detta väldigt mycket då man kan ta Mitt-i-Cupen. Förra året deltog det hela 628 ungdomslag, och till detta år har det endast anmälts 547 stycken lag, en klar nedgång. Då ungdomarna är 10 år utfärdas en tävling licens och i sthlm distriktet har det minskat markant. från 12 445 till nu 11 726. 

Detta har nu fått en klubb att ta ett helt unikt beslut. Det är klubben MB Hockey som innför detta är tar bort avgiften för barn från 12 år och yngre! Hela årsavgiften på ca 3500  kronor kommer att efterskänkas.  För barn då födda från 1996 och yngre. Man låter nu nybörjare träna helt gratis i ett helt år.

Jag hoppas att denna åtgärd verkligen kommer att lyckas och barn och ungdom vänder tillbaka till hockeyn.  All heder till föreningen som atgit detta beslut för våra barn. Jag tror även att det kan göra att många känner även att dom vill testa på och därigenom hitta just "sin" sport. Då även hockey är tyvärr en dyr sport. Men nu ger många chansen att verlkligen testa på hockeyn riktigt ordentligt som nu et helt år är. Jag vet som hockeymorsa att många av oss föräldrar drar sig just för att det är för dyrt och då tastar man inte på sporten. Men nu kommer nog barn att kunna göra det.

MB Hockey

 

 

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2008-10-09 14:08 #1 av: medde

På deras hemsida står det att det kostar pengar.

Det ända som ska betalas är en medlemsavgift

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2008-10-09 22:27 #2 av: Leffe

De ska ha en eloge. Tänk om andra klubbar kan följa efter

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.