Om sajten och iFokus

Underlätta för synskadade när du skriver

2008-09-05 23:05 #0 av: Leffe

Att läsa med skärmläsare kan vara jobbigt när folk använder förkortningar och upprepar samma tecken i sina inlägg.

När man är synskadad och ska läsa på datorn så använder man ett tilläggsprogram som talar om vad man skriver. Detta program talar även om för oss exakt vad som står på skärmen.

När ni skriver inlägg i de olika trådarna är det bra om ni inte använder förkortningar. Förkortningar gör det mycket svårt för oss synskadade att få ett sammanhang i vad som står på skärmen. Det är mycket bättre att ni skriver ut hela ordet i dess fulla längd för då hör vi ordet och inte något konstigt. Programmet översätter och läser förkortningar som hela ord.

Det finns ett problem till för oss som har skärmläsare. Det är detta ofog att sätta ut många likadana tecken efter vissa ord.

Exempelvis: ?????

Dessa fem frågetecken läser skärmläsaren "FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA" och ni kan själva förstå hur jobbigt detta blir att lyssna till. Sådana sidor undviker man i största möjliga mån och det drabbar er som skriver genom att vi inte besöker sidorna. Undvik alltså att skriva samma tecken flera gånger efter varandra.

SvenA
Sajtvärd på Synskadade iFokus

Anmäl
2008-09-06 14:34 #1 av: medde

Detta är något som man inte har tänkt på tror jag. Men bra att infon kommer ut. Inte lätt att veta om man inte känner någon som har eller använder detta.

Tack!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2008-09-10 06:57 #2 av: modoiten

Det verkar bra om alla kan hänga med på internet.

Anmäl
2008-09-10 14:29 #3 av: Tatsja

Det är ju det som är meningen. Vi måste ta hänsyn till varandra.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-11-14 19:53 #4 av: Krikke

#3 helt rätt, att dom inte ger patrik sjöberg ett par bågar ifrån synsam.

/ Krikke

Medarbetare på Hockey iFokusFotboll iFokus

| Frölunda HC | IFK Göteborg |

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.