Tävlingar på sidan

Månadens lag: GÖTEBORGS HIT

2008-09-01 04:57 #0 av: Leffe

Månadens lag september blev Göteborgs HIT, ett damlag i inlinehockeyn.

Vi startade för snart 5 år sedan och vår hemmastad är Göteborg. Inspirerad av mina barn som spela både hockey och inlinehockey drog jag med några kompisar till inlinehallen i Biskopsgården för att testa. Och det var ju bara sååå kul. Satte sen upp lappar på lite olika ställen och en månad senare hade vi ett damlag att stoltsera med. Vi var ungefär 12 tjejer och hade en eller två tränare per pass. Det behövdes. 
 Månadens lag: GÖTEBORGS HIT
Under den här tiden har många kommit och gått, vi deltagit på tre vinterligor (där vi alltid bara möter killag), tre damserieomgångar och ett SM (vi tog brons) som då ännu inte var officiellt. I år blev det tyvärr ingen damserie men vi hoppas på att det ska bli en bra serie till nästa år. 
Vi är vad vi vet det enda tjejlag somspelar året runt i Sverige. Visst gillar vi att vinna och bli bättre men vårt motto är att ha skoj och det är just vad vi har. Vi vill gärna ha fler medlemmar och framför allt tjejer. Våga kom och prova, oavsett ålder och kunnande, för det kan vara det roligaste ni har gjort i sportväg!
Besök gärna vår hemsida: www.lagsidan.se/goteborghit

Göteborgs HIT 1
  Här spelar GBG hit match i Biskopsgården. Vi är laget som spelar för att det är roligt och bryr oss inte så mycket om resultatet. Oftast spelar vi mot killar och det är inte så lätt att hänga med, men vi kämpar allt vad vi kan i varje tillfälle.

  Göteborg HIT 2
  Här är Gbg HIT i Danmark och spelar utomhusturnering. Att spela med boll är ovant för oss och även asfalten. Vi har plockat fram våra gamla hjul och klubbor för allting slits enormt. Men kul är det. En stor eloge till de gästfria danskorna som ställde upp med övernattningsmöjlighet till oss.
Göteborg HGIT 3

Här är vi på bankett
Göteborg HIT 4

Göteborg HIT 5

Göteborg HIT 6

Göteborg HIT 7
Bilder: Göteborgs HIT

Anmäl
2008-09-01 09:32 #1 av: Tatsja

Roligt att damsporten uppmärksammas. Tyvärr sveriges baksida som vann

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-09-04 03:44 #2 av: EvaG

Grattis tjejer!

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2008-09-04 10:49 #3 av: medde

Ett stort grattis. All lycka till i framtiden. Kommer nog säkert få läsa och höra mer om detta lag.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2008-09-05 21:25 #4 av: Victoria

Tack för att ni röstade fram oss. Nu hoppas vi på att detta kan inspirera fler att börja spela inline. Alla är välkomna till oss och prova på!

Anmäl
2008-09-06 14:39 #5 av: medde

#4 Så kul att ni vann, vilka fina bilder som finnes även med i artiklen. Strålar så mycket glädje.

Men jag kan och vet inte mycket om detta. Vore toppen om du kunde skriva en tråd om lite hur det fungerar,lite regler med mera. Även vilka skydd ni behöver använda med mera. Allt är av intresse.

Tack på förhand/medde

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2008-09-06 22:53 #6 av: Victoria

Vi använder hjälm med visir, benskydd, handskar, armbågsskydd och en vadderad gördel. (Det blir ganska varmt, helst om huvudet och det går åt mycket vatten, men man får inte spilla för då blir det jättehalt!)

I vår hall som inte är så stor, ca 20*40m, är vi tre utespelare plus målvakt. Då är det två forwards och en back. Helst skall man vara två kedjor.

Oftast spelar vi 3*12minuter, rullande tid om poängställningen är mer än 10 poängs skillnad. Ofta blir det ganska mycket mål. (Helst baklänges när vi spelar)

Man får inte tacklas avsiktligt och vi kör med off side.

På IHL's sida kan man läsa mer om reglerna och allt annat: 

http://www.ihl.org/nywebbbq/nystart.htm

Anmäl
2008-09-08 10:49 #7 av: medde

#6 Tack så mycket för din info. Väldigt intresannt få reda på lite. Jag är hockeymorsa så är mer inne i det, men min tös gillar även denna sport. Hur är det med lag och träning med dom "yngre" barnen som då ligger runt 7-10 år finns det versamhet för även dom.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2008-09-08 22:01 #8 av: Victoria

Vi har hockeymorsor i vårt lag så det är inga hinder! I en match som vi spelade var det två mammor med var sin son.

Jag har inte hört att det finns några barnlag men det skulle säkert gå att starta för det är jättekul och antagligen lite enklare att lära sig än ishockey.

Anmäl
2008-09-08 22:25 #9 av: medde

#8 Spelade hockeymorserna? Rller vad dom som jag, servade vid ringside i nån stop! Med vatten och allt där till.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2008-09-09 05:29 #10 av: EvaG

Ni spelar väl på vintern oxå. Vet du om det spelas i Stockholm så man kan gå och kolla en match. Ser aldrig någon annons i tidningarna.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2008-09-09 11:05 #11 av: medde

#10 Det var en super fråga! Jag undrar även detta med. Vill också veta.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2008-09-10 06:55 #12 av: modoiten

Grattis HITare. Hoppas MODO börjar med inline som en gren i sin klubb.

Anmäl
2008-09-11 16:22 #13 av: Gittan

Grattis till utmärkelsen. Det blir väl inte lika mycket skador i inlinehockeyn jämfört med ishockeyn. Jag kanske skulle, om sonen tar upp ämnet igen, föreslå att han börjar med inline istället för hockey.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2008-09-17 00:56 #14 av: Victoria

Morsorna spelar och det finns vinter och sommarliga + diverse cuper. Jag har ingen aning om var de spelar i Stockholm. Jag får nog återigen hänvisa till IHL's hemsida.

Jag vet ju inte hur mycket skador det är i ishockey men det känns lugnare med inline. Tacklingar är ju tex inte tillåtet. Alla tar det nog mer på skoj tror jag. I alla fall gör vi det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.