Om sajten och iFokus

Större avatar

2008-01-22 19:56 #0 av: Leffe

Du vet väl att du kan skaffa en större avatar till ditt användarkonto på iFokus? Priset för detta är 30 kronor och beloppet betalas enkelt med ett SMS från din mobiltelefon. Det tar inte mer än ett par minuter.

Nedanstående information är tagen från beställningsformuläret och textfälten finns inte med i denna artikel - använd länken 'Engångskostnad'  

1. Ange ditt mobilnummer

Ange ditt mobilnummer i textfältet och klicka på Spara mobilnummer.

Ange mobilnummer i formen 0701234567 utan landsprefix, bindestreck och mellanslag.

Det är mycket viktigt att du anger rätt mobilnummer. Om inte rätt mobilnummer är kopplat till din användare på iFokus kommer din större avatar inte aktiveras, men du debiteras ändå 30 kr.

2. Skicka beställnings-SMS

Skicka ett SMS med texten IFOKUS AVATAR till telefonnummer 72550. Priset för detta SMS är 30 kronor plus eventuella operatörsavgifter.

3. Ladda upp en ny avatar

För att din avatar ska visas ordentligt behöver du ladda upp en ny avatar. Bilden får vara max 64x64 pixlar stor. Om den är större kommer den automatiskt skalas ned.

Observera...

Ibland kan det ta en liten stund innan ditt SMS kommer fram. Så fort ditt SMS kommit fram kommer din nya stora avatar att visas på hela iFokus.

Avataren kostar 30:-. Det är en engångskostnad. Det går alltså bra att byta till en annan avatar hur många gånger som helst.

Det finns en länk under Inställningar samt där du byter avatar i vanliga fall.

Även om beställningen kommer fram precis som den ska så har vår webbserver lite för bra minne. Det kommer därför att dröja ett tag tills det verkligen syns att man har köpt avataren.
Vi undersöker hur man ska kunna slippa denna fördröjning...

Det viktiga är dock att man inte behöver skicka flera beställningar. Får man ett svars-sms som säger att tjänsten är aktiv är allt som det ska :)

Här kommer ytterligare lite information som kan vara bra att veta!

************************************************

Om länken "Vill du ha en större avatar" visas under alla avatarer så behöver ni uppdatera stilmallarna på sidan.
I Internet Explorer högerklickar ni i sidan och väljer 'Uppdatera'.
I Firefox högerklickar ni i sidan väljer 'Denna ram' - 'Uppdatera'.

Om avataren ser suddig ut beror det på att ni kör Internet Explorer 6.0 och denna har inte stöd för css-egenskaperna max-width och max-height. Därför tvingas bredd och höjd till 32x32px eller 64x64px. Har ni laddat upp en bild som inte är kvadratisk ser det lite konstigt ut.

Om ni köpt en större avatar och den ännu inte visas så prova att Logga ut med Logga ut-knappen i nedre högre hörnet och logga sedan in igen.

Relaterade länkar

Av: LeffeD

Datum för publicering

  • 2008-01-22
Anmäl
2008-01-28 02:29 #1 av: EvaG

Det har jag skaffat.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.