Leffe
2/17/08, 10:40 PM

Spelregler InLine Hockey

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

4 spelare + 1 målvakt på rinken samtidigt från vardera laget. Maximalt 16 spelare och 2 målvakter i laguppställningen. På mindre ytor reduceras utespelarna till 3 vilket ger bättre ytor och snabbare spel. Minsta antal tillåtna spelare är 3 st.

Minsta antalet spelare på planen vid utvisningar är 3 st under period 1-4, förutom under period 4 sista två minuter, och ev följande spelperioder, då är minsta antal spelare 2st.

Rinken får variera mellan 40 - 61 m lång och 20 - 30 m bred. Tekningspunkterna och målområdet som i ishockeyn. Blålinjerna är borttagna och offsiden endast vid rödlinjen i mittzon.

Spelare i anfallande laget får föregå pucken över mittlinjen förutsatt att pucken förs med kontroll över mittlinjen. När pucken passas över mittlinjen måste pucken föregå anfallsspelaren annars döms offside. Vid utvisning och om pucken går tillbaka över mittlinjen från det numerärt underlägsna lagets zon så måste samtliga anfallsspelare 'rensa' anfallszonen innan de får föra in pucken eller åka in i zonen igen. Om de inte gör det så skall avsiktlig offside utdömas.

Vid utvisning är minsta straffet 1,5 minuter. Under period 1-3 så kan numerären på banan enbart minskas med 1 spelare. Dock skall bestraffad spelare bege sig till utvisningsbåset. Under period 4 så kan numerären minskas med 2 spelare. Alla övriga bestraffningar är som i ishockey.

Inga avsiktliga tacklingar är tillåtna på någon nivå. Kroppskontakt är tillåten, dock ej tacklingar.

Målvcaktsutrustningen som i ishockeyn. Målvakt skall ha godkänd hjälm och galler eller godkänd ansiktsmask. Målvakt skall ha skridskor.

Spelare under 20 år måste ha godkänd hjälm med galler. Samtliga spelare födda 1981 eller tidigare måste ha godkänd hjälm med visir. Dvs. ALLA spelare oavsett ålder över 20 år måste bära visir. Broms får ej användas på skridskorna. Vid lika tröjfärg så skall bortalaget byta tröjor.

Allt seriespel skall i första hand spelas med puck. Hänsyn till underlag är dock viktigt i uppbyggnadsskedet. På asfalt och obehandlad betong lämpar sig bollen bäst. Hänsyn måste också tas till sargen som vid spel med puck måste vara minst 100 cm och godkända åskådarskydd. Vid spontan spel utomhus är bollen att föredra. Bästa förutsättningarna för InLine Hockey är ett plastgolv. Den enda godkända pucken för tävlingsverksamhet är JOFA Speed Puck.

Speltiden är 4 x 12 min rullande eller effektiv tid för senior enl. Svenska Ishockeyförbundets regler. Det är dock upp till var och en att själva avgöra matchtid efter egen tidsdisposition.

Av: LeffeD

• [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('LeffeD'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('LeffeD', 'Contact.aspx'))