Annons:
Etikettövrigt-i-hockeyvärlden
Läst 1162 ggr
Leffe
1/24/08, 11:29 AM

Det spelas hockey nedanför Elitserien också

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Elitserien är den högsta serien i Sverige och räknas som en av de bästa hockeyserierna i världen, men det spelas hockey under Elitserien också. Lag som kämpar för att få komma upp i societeten - Allsvenskan, SuperAllsvenskan, HockeyAllsvenskan, Kvalserien.

Allsvenskan startade 1983 och är en spetsning av Division 1-serierna. Från höstens Division 1-serier gick två lag från respektive serie vidare till Allsvenskan som startade efter jul- och nyårsuppehållet.

Från och med säsongen 1999/2000 heter högsta allsvenska serien SuperAllsvenskan och spelas som en permanentad serie mellan Division 1 och Elitserien. Serien spelades i form av Allsvenskan Norra med 12 lag och Allsvenskan Södra med 12 lag. Efter 32 omgångar gick de 4 bästa lagen i respektive serie till SuperAllsvenskan som spelades i 14 omgångar och de 8 kvarvarande lagen i respektive serie spelade i Allsvenskan Södra Fortsättningsserien och Allsvenskan Norra Fortsättningsserien i 14 omgångar. Play off spelades i form av play off 1 och 2.
I play off 1 spelade de två bästa norrlagen och de två bästa södralagen mot lag 3-6 från SuperAllsvenskan. I play off 2 lottades segrarna från play off 1 mot varandra.
Kvalserien till Elitserien innehöll lag 11 och 12 från Elitserien, lag 1 och 2 från SuperAllsvenskan samt två lag från play off 2.

Från och med säsongen 2005/2006 heter serien HockeyAllsvenskan och spelas i 42 omgångar. De fyra främsta lagen kvalificerade sig för spel i Kvalserien till Elitserien. Kvalserien till Elitserien innehöll lag 11 och 12 från Elitserien, lag 1-4 från HockeyAllsvenskan. De tre sista placerade lagen i HockeyAllsvenskan fick spela i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Kvalserien till HockeyAllsvenskan innehöll lag 12-14 från HockeyAllsvenskan samt tre Division 1-lag som via slutspel och play off kvalificerat sig för spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Av: LeffeD

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('LeffeD'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('LeffeD', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-01-24
Annons:
Upp till toppen
Annons: