Svenska Hockeyligan

Gåtan Frölunda

2011-05-09 15:42 #0 av: Kjelle

Varför slutar det alltid så illa för Frölunda trots dessa kända hockeyprofiler i laget. En del av svaret är just dessa hockeyprofiler.

När Frölunda en gång i tiden kom upp i societeten så hette laget Västra Frölunda, men bland hockeyintresserade hette laget Västra Främlingslegionen. Man värvade ihop ett lag som klarade sig upp och höll sig kvar i högsta serien.

Dessa toppspelare var lite till åren komna så snart så slutade de med hockey på hög nivå. Innan had laget lyckats fostra en del bra ungdomar som sakteliga tog över. De som var riktigt bra hamnade sedan i NHL och dess farmarlag. Hur som helst Frölunda hängde med i högsta serien.

Man värvade bra spelare från andra lag, men de var ju inte allt för unga längre. Tiden gick och Frölunda höll sig kvar i serien. I bland gick det bättre och i bland sämre.

Nu började man titta över Atlanten för att se om några av Frölundas NHL-proffs började få problem därborta och kanske skulle vända hem igen. Mycket riktigt och Frölunda tog emot spelare med öppna armar. Vad bra nu ska det gå bra för oss. Inte en tanke på att de kom tillbaka för att de inte längre platsade i NHL och lite till åldern. Det var inga "hungriga" spelare som kom hem utan många av dem var ville bara avsluta hockeyn efter en eller ett par säsonger i elitserien.

Tränare kom och tränare gick. Ingen fick fason på Frölundas spel. Det är inte ett dugg konstigt. Dessa duktiga före detta NHL-proffs ville självklart vara med och bestämma spelet var och en på sitt håll. Det blev som sagt pannkaka av alltihopa.

Alla dessa värvningar av åldringar kostade nog en hel del pengar. Dessutom fick Frölundas inhemska spelare ingen chans att visa vad det gick för. En del kommande spelare lämnade laget för spel i andra klubbar.

Som sagt det kostade en hel del och nu står Frölunda där och måste spara. Nu görs det en satsning i de egna leden i stället för värvningar. Hoppas det inte är för sent bara. Göteborg är ju ingen klassisk hockeystad. Göteborg är en klassisk fotbolls-, handbolls- och boxningsstad. Visst hockeyfansen finns, men det är inte de som spelar.

Jag tror att Frölunda hade mått bra att åka ur elitserien och byggt upp ett eget ungt lag i allsvenskan för att sedan komma tillbaka. Nu tror jag risken är stor att man kommer förlora pengar då fansen kommer att tröttna på att ha sitt lag i botten på elitserien.

Nu har jag nog stuckit ut hakan och får alla göteborgare på mig, men så här tycker jag är svaret på gåtan Frölunda.


Anmäl
2011-05-09 22:59 #1 av: Leffe

Jag kan instämma i mycket av det du skriver

Anmäl
2011-05-10 09:06 #2 av: Gittan

Det är väl att ta i lite grann i alla fall. Sant är att ekonomin är dålig och att man nu satsar på inhemska yngre spelare.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2011-09-24 13:01 #3 av: Gittan

Nu har man inte längre en massa "nyss hemkomna NHL-hjältar", Nu är det många unga hungriga spelare som följjer Lill-Kentas direktiv. Nu är man ett lag med laganda och man har roligt.

Och Frölunda ligger etta- obesegrade.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.