Övrigt i hockeyvärlden

Min "hockeyhistoria"

2012-06-28 10:54 #0 av: [Fruktiz]

Jag tänkte skriva lite om första gången jag var på hockey och varför jag tycker det är så kul. Det blev visst en ganska lång text, men jag antar att det finns mycket att berätta :)

Första gången jag satte min fot i Löfbergs Lila Arena var säsongen 07/08. Jag hade precis fyllt 10 år, och jag gick med en kompis och våra pappor, hockeymatchen var som en födelsedagspresent till oss två.
Jag kommer ihåg att jag tyckte det var jättekul att få se hockey på riktigt, för jag hade alltid vetat om hockeyn och Färjestad, då min pappa är mycket intresserad han med.

Året efter, när jag fyllde 11 år fick jag gå på hockey igen, och sen har det bara rullat på.
Dock var det inte förräns 2009/10 som jag började gå på lite fler matcher under säsongen, och i våras gick jag nästan på varenda hemmamatch. Jag antar att det är nu som jag fattat att det är riktigt roligt! Glad
Och jag önskar verkligen ett säsongskort av mina föräldrar till säsongen 12/13. Det skulle vara så kul!

Jag föredrar att vara på plats i hallen och se allt live, för det bästa med en hockeymatch man ser live är nog att det är ett sånt drag i hallen vid nedsläpp:
Färjestads hyllningslåt ”På den sköld du klär” spelas och klacken sjunger. Det går en video med klipp från slutspelet 2011 på jumobtronen och precis när spelarna går in på isen, den känslan är så himla härlig; för hela hallen är typ nedsläckt, förutom en massa oregelbundna blinkar, och så dånar det musik ur högtalarna. Det är typ det bästa på hela matchdagen. Fast det bästa av allt är ju ifall Färjestad vinner matchen, såklart! Glad
Jag har ännu inte vart med på ståplats än, men den dagen jag gör det kommer nog känslan vara ännu större och härligare. På ståplats blir ”På den sköld du klär” och allting annat mycket större och mäktigare! Skrattande

Anmäl
2012-06-29 20:12 #1 av: medde

Men! Vilken trevlig artikel, den här var verkligen kul att få del av,

Tack Fruktiz för du delade med dig det här

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-06-30 15:30 #2 av: GIKmio

Har varit några gånger i LL Arena. Var där 2006 och såg hemmamatch mot Skellefteå. Det var matchen efter att dom var tvungna att evakuera arenan efter ett bombhot.

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2012-07-01 00:53 #3 av: Leffe

Har aldrig varit där, men en härlig artikel. Hoppas många ungdomar känner på detta sätt för hockeyn

Anmäl
2012-07-01 09:47 #4 av: EvaG

Kul att läsa om hur ditt stora intresse för hockey växte.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2012-07-07 10:19 #5 av: [Fruktiz]

Tack så mycket allihopa Glad

Anmäl
2012-07-08 23:07 #6 av: GIKmio

#0 Jag föredrar den gamla låten jag:

Det är gänget som ska vinna, Det är gänget som ska slå, Det är gänget som ska finna att poäng betyder två, Det är pucken som ska styras och ge laget resultat, Kassens rassel det e mål, och man hör publikens vrål, Färjestad, Färjestaaad

Glad

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.