Övrigt i hockeyvärlden

En dag med hockeyskolan ur hotellpersonals ögon

2012-07-31 13:20 #0 av: LisaF

Saltkaren, kakorna & flingorna är bortplockade, mjölk- och juicemaskinerna är avstängda, all hotellpersonal är förberedda och medvetna om vad som väntas. Varje sommar är det samma sak. HV71's hockeyskola nalkas och pågår en vecka i Jönköping. Flera pojklag från Sverige kommer till Jönköping för att göra det som de tycker absolut bäst om - spela hockey. Att de får bo på hotell är bara lyx. Det är hockeyn och kompisarna som är det viktigaste.

"Wow, det är pytt i panna och ägg idag! Kan man få ett helstekt ägg?Ta bordet vid fönstret Kalle!" Hela matsalen fylls med 20 unga ropande grabbar som alla vill komma åt maten först. Detta är bara den första av åtta grupper och det är redan kaos.

Varje måltid består av en hel del kaos, hur många är de egentligen? Skulle det komma två lag samtidigt? Aj då, kommer på mig själv med att ha glömt att hämta fler ägg. Direkt hörs skrik från matkön "Öh! Äggen är slut!"
Fort bort till köket för att hämta fler, äh jag tar två bläck på en gång. Jag lägger upp äggen och ser samtidigt att saften i saftbehållaren håller på att sina, MÅSTE BLANDA MER SAFT!

Jag sliter med mig en dunk koncentrerad saft och blandar hastigt ihop med en himla massa vatten. Springer ut i matsalen igen och fyller på drickat.
När jag precis hällt i de sista dropparna hör jag återigen från matkön "Finns det fler ägg?"
Vänta nu.. Redan?! Hur mycket äter dessa vildar?! 

Jaja det är bara och se glad ut och fylla på igen.

När de äntligen gått iväg till träningen så går jag in och ser diskvagnen som de ska ställa disken på.
Jag börjar fundera på om de ens är läskunniga, och kommer fram till att jo, är man 12 år så har man nog börjat skolan.
För trots stora skyltar om var bestick, tallrikar, glas mm. ska stå så håller bergen av tallrikar och glas på att välta av vagnen. 
Ojojoj, fort fram och rädda det som räddas kan.

Mitt i mina förtvivlade tankar om att dagens ungdomar är förlorade får jag känslan av att de så klart inte menar något illa. Utan det är småpojkar vi pratar om, detta är ju garanterat en ny sport de håller på med. Kanske något i stil med "Vem vågar bygga högst glastorn".

Ja, så måste det vara inbillar jag mig. 
Byggde Johan Davidsson också glastorn?

En kollega kommer in till mig och frågar med ett brett flin på läpparna hur det gått. Jo jag har återigen överlevt dem säger jag och skrattar.
Varje år är det samma historia som upprepas, vi är ju vana och vet precis vad som väntas. Historierna kring hockeygrabbarna är många, och de berättas året runt.
Om de bara visste vad irriterade vi kan bli på deras matkrik, spring och lek och övriga konstiga påhitt. Men samtidigt vilka roliga historier dessa händelser resulterar i. Ja det är ju bara att konstatera att de livar upp ett i övrigt sommarlugnt hotell.

För även om de kan uppfattas som aningen störande så är de ändå små charmtroll som man inte kan vara irriterade på särskilt länge. Det är ju ändå dessa små vildar som ju en dag växa upp och bli de män som vi ser på TV, följer i media, har som affischer på väggarna och besitter kroppar man dreglar över. Skrattande

/ Lisa
Medarbetare på Träning iFokus

Anmäl
2012-07-31 15:53 #1 av: Leffe

Verkar vara jobbiga arbetspass, men kan inte låta bli att skratta

Anmäl
2012-07-31 16:09 #2 av: LisaF

Arbetspassen är påfrestande och stressiga, men efteråt kan man inte mer än o le åt det hela Glad

/ Lisa
Medarbetare på Träning iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.