2013-11-19 19:30 #0 av: Gittan

Av vilken anledning håller man på ett lag egentligen. Varför har vi favoritlag?

Ja eller nej

Mina tankar nu rör lagen i högsta serien. Man kanske håller på ett lag för det har samhörighet med orten där man bor. Varför? Spelarna kommer oftast inte från orten. Då måste det vara lagnamnets förankring till orten. Vad händer om sponsorerna kräver att laget byter namn från ortsnamnet till sponsornamnet? Skulle man fortfarande hålla på laget? Alltså ett namn som inte har med orten att göra och spelare som inte har med orten att göra, men laget finns på min ort.

Håller man på ett lag som finns på annan ort än där man bor? Hur kommer det sig? Troligen för att man av någon anledning gillar det laget. Skulle man fortfarnde gilla laget om det bytte namn?

Vi tänker lite i framtiden. Tänk att sponsorerna bestämmer för de har satsat så mycket i laget. Laget har ortsnamnet kvar eller det namn klubben alltid haft, men flyttas till en annan ort. Hur ställer man sig då? Håller man fortfarande på laget?

Låt oss säga att man fortfarande håller på laget, men laget lämnar högsta serien och flyttar utomlands för det är där sponsorerna kan tjäna mest på. Laget börjar spela i en ny utländsk serie. Skulle man då fortsätta hålla på laget?

Vad är det som gör att vi håller på ett lag eller inte håller på ett lag?