Svenska Hockeyligan

Framtiden inom svensk ishockey

2014-03-13 15:29 #0 av: [Exarz]

I vintras läckte det ut att SHL tänkte använda sig utav "Wild cards" för att plocka upp två lag, massor med nya ekonomiska krav, och att lag 13-14 ska spela play-out mot vinnaren av Hockeyallsvenskan. Nu har SHL och Hockeyallsvenskan gemensamt bestämt framtiden kring svensk ishockey.

Idag blev det klart hur SHL:s och Hockeyallsvenskans framtid ser ut, efter att de gemensamt tagit några beslut.

  • Utökning till 14 lag säsongen 2015/16 - I år spelas kvalserien som vanligt, där två lag går upp. Till nästa säsong blir det något mer komplicerat, där de två topplagen i Hockeyallsvenskan möts i en matchserie bäst av fem. Vinnaren ur den serien kröns till "Hockeyallsvensk mästare" och blir direkt avancerade till SHL. Lag 3-8 spelar en slutspelsserie på fem matcher, där de bättre lagen får en hemmafördel på tre matcher. Lag 1-3 från denna serie, förloraren ur finalen, och två lag från SHL möts i en matchserie bäst av sju. Segrarna till SHL, och förlorarna spelar i Hockeyallsvenskan säsongen 2014/15.
  • Slopad kvalserie - I och med det som stod tidigare slopas även kvalserien kommande år. Det kommer ske på liknande sätt som ovanför, där skillnaden är att "Hockeyallsvenska mästaren"  möter lag 14 i SHL i en matchserie bäst av sju. Det spelas även en slutspelsserie mellan lag 3-8 i Hockeyallsvenskan, där segraren går till playoff mot förloraren ur finalen i bäst av tre. Segraren ur denna matchserie möter lag 13 i SHL i bäst av sju matcher.
  • Transfersystem - Lag i de lägre divisionerna ska få en rimlig ersättning för sina talanger som tar steget till SHL. Hur det ser ut är ännu inte spikat, utan fastställs nu under våren.

Hur tycker ni upplägget ser ut? Bra/dåligt? Kunde det skett på ett annorlunda sätt? Var det fel att ta bort kvalserien? Diskutera!

Anmäl
2014-03-13 19:17 #1 av: GIKmio

Jag tycker mer än ett lag från näst högsta serien ska få chansen att gå upp. Jag vet inte hur många gånger jag sagt det under mina tre år på ifokus.. Det strider mot den svenska idrottsidén där det går ut på att lag ska åka ur och lag ska ha en dröm att gå upp om man börjar att stänga ligor och göra det svårare att avancera..

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2014-03-13 20:20 #2 av: [Exarz]

#1 Dock är den inte stängd nu, utan det är fortfarande två lag från Hockeyallsvenskan som har chansen att gå upp!

Tillägg: Näst säsong har faktiskt fyra lag från Hockeyallsvenskan att gå upp!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.